Egészségügyi szűrések a Jó Pásztor Anyaotthonban

2020. december 12-én, Budapesten folytatódtak az anyaotthonokban végzett szűrővizsgálatok: ezúttal a Jó Pásztor Anyaotthon következett, ahová a Budapest Cosmopolitan LC szervezte meg a vizsgálatokat. Ennek keretében, Keys Mária Kormányzóasszony személyes jelenléte mellett, szem, vérnyomás, diabétesz és fogászati szűrést végeztek.

Az anyaotthonban összesen 20 felnőtt és gyermek szűrése zajlott és ismét bebizonyosodott, hogy óriási szükség van a vizsgálatokra, hiszen 6 személynél szükséges lesz a szemüveg. A vizsgálatok megszervezése mellett 150 ezer forint értékben hideg étel adományt is vitt a klub: többek között gyümölcs, csokoládé és tartós élelmiszer formájában.

A lelkes orvoscsapatot ezúttal dr. Vajda Noémi fogorvos, Horváth Miklós belgyógyász, a szemészeti és diabétesz vizsgálatokért felelős Gruber Rita, továbbá Horváth Hanna fogászati asszisztens és Németh Anna általános asszisztens alkotta. Óriási köszönet dr. Liszovszky Ágnes zónaelnöknek, programfelelősnek, aki előzetesen felmérte, hogy mekkora szükség van az anyaotthonok lakóinak szűrésére. Összesen 90 otthont fognak szűrni, minden otthon esetében 3 szemüveget biztosítanak díjmentesen.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba